středa 24. února 2010

Inspirace pro vytvoření vize a filozofie školy

Je mnoho způsobů, jak si ověřit, jací vlastně jsme. A tak mě napadlo, vzít si zásady jedné komerční firmy a aplikovat ji na školu. Ne všechno je přejatelné a kompatibilní s tím, co se ve škole a v její činnosti odehrává. Nicméně, mnoho zásad a postojů je možné převzít a podepsat. Nevěříte? Tak čtěte dál.

„Tvář společnosti, to není jen filozofie, to jsou lidé samotní.“


Jsme společnost, která poskytuje produkty vysoké kvality v atraktivním prostředí za dostupné ceny.

Ale kromě vyhledávaných produktů a služeb nabízíme skvělou atmosféru díky milé a profesionální obsluze, která má hlavní zásluhu na tom, že se k nám vracejí naši zákazníci zas a zas.

Naším krédem totiž je:

Dělat pro našeho zákazníka více, než zákazník očekává.

Jako každá firma máme i my svoji filozofii vedoucí k úspěchu.  Ale neděste se, je to takový souhrn pravidel, který se vám bude určitě zamlouvat.

Koneckonců, přesvědčte se sami.

Zaměřujeme se na zákazníka

To znamená, že svým zákazníkům nasloucháme, pak o každé připomínce, prosbě či kritice přemýšlíme a přijdeme na způsob, jak jim maximálně vyjít vstříc.

Provozní dokonalost

Víme, že nikdo na světě není dokonalý, ale pro nás je důležitá snaha být ještě lepší a krok za krokem postupovat k dokonalosti. Společnými silami tak můžeme být nejlepší na světě. Máme totiž energii, máme sebevědomí a nebojíme se změn.

Ambiciózní cíle

Stanovíme si odvážné cíle a společně jich dosahujeme.
Dosažení takových cílů si vážíme a náležitě je odměňujeme.


Oboustranná komunikace postavená na vzájemné důvěře (zpětná vazba)

Vážíme si všech kolegů a věříme jim. Očekáváme od nich to samé – my věříme vám, vy věříte nám. Každý má totiž právo na vyjádření svého názoru, bez ohledu na postavení a pozici. Neupřímnost a politikaření u nás totiž nemá místo.

Závazek k lidem

Věříme v dobré záměry našich lidí, dáváme jim zodpovědnost, chceme je rozvíjet a chceme, aby je bavilo být u nás.

Pozitivní energie

Naše týmy vedeme s obrovskou pozitivní energií, kterou chceme předat dalším. Cokoli nám brání v dobré náladě, nemáme rádi. A byrokracii nemáme obzvláště rádi!

Odpovědnost

Myslíme věci vážně, co řekneme, to uděláme. Je na nás totiž spolehnutí.


Tak co, našli jste v předchozím textu něco, co aplikujete na vaší škole? Chtěli bystě něco aplikovat? tak snad se vám podaří díky těmto několika řádkům ještě o kouske pousnout úroveň toho, co vnímáte jako kvalitu vaší školy.

Žádné komentáře:

Okomentovat